Luotettava mittaustulos säästää ylimääräisiltä kustannuksilta.

Eri vuosien vaihtelevien sääolosuhteiden takia erityisesti jälkiversonta ja vihreiden jyvien määrä voi olla suuri sekä viljojen laadut ja hehtolitrapaino saattavat vaihdella suuresti. Vertaa siksi kosteusmittarisi lukemaa aina esinäytteen ja vastaanottomittarin kosteustulokseen, älä koskaan toisen pikamittarin lukemaan.

TEE NÄIN:

  1. Lähetä omasta viljalajista/lajikkeista näyte analysoitavaksi.
  2. Saatuasi esinäytteen kosteustuloksen voit verrata lukemia itse aiemmin samasta näytteestä saamiisi mittarilukemiin ja voit tarvittaessa säätää mittarisi referenssitulosta vastaavaksi. Näin säästyt ylimääräisiltä kustannuksilta viljan kaupantekovaiheessa.
  3. Vertaa mittarisi näyttämää lukemaa esinäyte- ja vastaanottomittarin lukemiin – älä vertaa toisen pikamittarin lukemaan. Tee aina useampi mittaus ja käytä keskiarvoa tuloksena.

TÄRKEÄ TIETÄÄ:

Wile-mittarin vilja-asteikot on laadittu vastaamaan mahdollisimman hyvin yleisiä vakioviljalaatuja. Mittaamasi viljalajike saattaa kuitenkin poiketa ominaisuuksiltaan käytetystä referenssiviljasta. Viljan ominaisuudet voivat myös vaihdella poikkeavien kasvuolosuhteiden takia.

Tästä syystä suosittelemme, että puintikauden alussa tarkastat aina, että mittarisi lukemat käytössä olevalla viljalaadulla vastaavat käyttämäsi viljavastaanoton mittarin tai uunikokeen lukemia.

Jos lukemat poikkeavat, säädä mittarisi lukema vastaamaan vertailuarvoa käyttöohjeen mukaisesti. Tämä on tehtävä aina, jos viljan laatu tai lajike poikkeaa edellisvuotisesta / edellisellä kerralla menestyksekkäästi mitatusta viljasta. Muista myös nollata mittari aina viljan alalajin vaihtuessa. Näin säästyt ylimääräisiltä kustannuksilta viljan kaupantekovaiheessa.

Mittarin luotettavan toiminnan varmistamiseksi suosittelemme mittarin tarkastusta vähintään joka toinen vuosi.

 

Katso ohjeet edustavan viljanäytteen ottoon

 

viljatähkien kuvia ja ne on piirretty tietokoneella